marcincanada.reismee.nl

The Adventure!

Allemaal weer super bedankt voor jullie reacties, wordt erg gewardeerd aan deze kant! Ik heb na de eerste twee verhalen toch wel bevonden dat ik niet zo'n goede schrijver ben, tis nogal moeilijk om het verhaal weer mooi in één lijn te krijgen. Maar we gaan gewoon ons best weer doen!

Afgelopen weekend ben ik mee geweest met mijn huisgenoot, ze werkt bij een organisatie die de resorten hier in Canada weer herbouwt. In deze resorten wonen de first- nation, oftewel een soort indianen. We gaan het niet ingewikkeld maken dus deze mensen die wonen ergens midden in de rimboe en jagen dus ook nog zelf voor eten en halen de medicijnen zelf uit het oerwoud. Super interresant om mee te maken.

Maja dat even tenzijde, we moesten er natuurlijk nog wel heen rijden. Alleen dat al was een avontuur opzich. We werden opgehaald bij huis, wel relexed dus. Toen ik naar buiten liep zag ik de auto en de man waar we samen mee naar het resort toe zouden gaan. Ik stelde me voor en hij ook natuuurlijk. Ik stap in de ''auto'' en hij zegt tegen mij; welkom in de TANK! En werkelijk waar het was bijna echt een tank, een soort landrover alleen dan groter en logger. Ik dacht nou als we deze auto nodig hebben om er te komen zal het wel niet echt een asfaltweg zijn die er naar toe lijd.

Toen we alles in de auto hadden gepakt konden we gaan. We waren denk ik net buiten Vancouver en een klan in één keer. De auto begon te roken en maakte in één keer heel veeeel lawaai! Het was de uitlaat die afgeknapt was van het motorblok, heeel fijn! (niet dus)

Wij weer terug naar Vancouver en de TANK omwisselen voor een andere auto. De tweede ronde! Na 4 uur rijden, 2 uur op asfalt en 2 uur op een ''pad'' richting de vallei. Toen we aankwamen werden we frolijk opgewacht door Wayne (de indiaan). We kregen zelf gemaakte herten soep en zelfgemaakt brood uit het oerwoud, wat overigens erg lekker was!

Na het dinner zijn we naar ECHTE HOT SPRINGS geweest. Het warme water kwam rechtstreeks uit de bergen. Ze hadden daar zelf meerdere baden gemaakt en het warme water afgetapt zodat elk bad warm water had, zeg maar rustig HEET. Na een lekker bad zijn we gaan slapen in het communitie centrum wat ze daar hadden.

De volgende morgen werden we blij verrast met een ontbijd bij Wayne, zelfgepotte gebakken aardappels met herten soep! Erg lekker. Na het ontbijd kwam toch echt het moment dat we aan het werk moesten, dat was nog niet het ergste maar het regende al de hele nacht en dag.

Na 6 uur palen in de grond (rotsen) graven waren we allemaal onmeunig nat en doorweekt, We konden ook niet even naar huis gaan want het was 4 uur rijden. Maar het was het waard, alleen jammer van de regen. Het was een super weekend heb alleen geen beren of andere dieren gezien omdat het zo'n slecht weer was.Misschien de volgende keer.

Op school gaat trouwens ook alles goed. Het is soms wel wat moeilijk, vooral met de grammer enzo, Maarja nog een weekje en dan op naar de boerderij. Heb vandaag mijn bustocht richting de boerderij vastgezet. Van Vancouver naar Banf, en dan naar Jasper en van Jasper naar Wildwood, mijn boerderij.Een mooie toch dwars door de Rocky Mountains!

Dit was weer zo'n beetje mijn verhaal, toch nog aardig gelukt al zeg ik het zelf :PP

Mensen de groetjes dan maar weer en tot het volgende verhaal!!!!

Constant, Kim en Isa

Hi Marc,

Wat maak je toch elke keer weer veel mee!! Heel erg leuk om te lezen! Die beren en andere wilde dieren ga je echt nog wel zien! Je bent er nog maar net!
Veel plezier met de tocht door de Rocky Montains! Geniet ervan! En wel blijven schrijven he? We vinden het heel leuk om te lezen wat je er allemaal meemaakt!

Groet'n uut Losser

jeffrey

hey mark,
Leuk verhaal om te lezen weer
Je kunt wel schrijver worden hoor;)

Groeten jeffrey

Renate

Hoi Marc,

Dank je voor weer zo'n leuk verhaal.
Je maakt van alles mee, maar niet alles gaat vanzelf.
Dat is misschien wel het leuke er aan.
Wat zullen jullie het koud hebben gehad, maar volgens mij hebben jullie ook erg veel plezier samen.

Groetjes van ons allen uit Glanerbrug.

Jeroen en Mariët

Echt geweldig wat je allemaal meemaakt! Geniet ervan. Echt superleuk om vanuit Losser jouw avonturen zo te volgen!

wilna

Hoi Marc, de foto's bekeken, het lijkt bijna of je thuis werkt; gaten graven en hond ernaast........ leuke klas heb je, geniet ervan. Het verhaal is ook heel goed te lezen. Beter hertensoep dan berensoep eten denk ik. Hopelijk zie die beren nog op je bustocht. Ga je goed, tot de volgende mail. groeten van de jongens. Wilna

albert gervink

l
leuk dat je zo contakt houd met Losser
mooie fotos en verhalen
groetjes

Marcel

Ha Marc,

Geweldig wat een verhaal! Toch wel heel bijzonder wat je allemaal meemaakt. Het verhaal is ook heel leuk om te lezen, dus ga vooral zo door. Zo voelen we ons namelijk toch behoorlijk betrokken bij jou avondtuur en blijven we goed op de hoogt. De foto's zijn ook erg leuk. Kun je de hertensoep inblikken? Ik ben erg benieuwd naar de smaak.....

Groetjes vanuit eindhoven,

J&M

John

Hoi Marc,

Alweer een mooi verhaal van je. Wat maak je toch leuke en bijzonder dingen mee in het vere canada.
We wensen je nog veel succes de laatste week op school.

Groetjes vanuit Tiel

John, Hetty, Jurre en Rens

henry

hoi marc,

ik heb je nog zo gezegt neem je kraantje mee maar niet doen hé !!! daar sta je dan met een stootstang een gat graven!!!hmmm....... tja.
Supers wat je mee maakt ben stik jaloers gvd.als je weer autopech hebt moet je maar ff bellen dan kom ik hem (tegen voorrijkosten ) wel repareren.hahaha
geniet van elke dag!!!!!!!!
ps. wat hoor en merk je daar van Japan?

groeten Henry, Wendy en job

Erik Kleinsmit

Hoi Marc
Deze werkvakantie zal je nooit meer vergeten.
ik hoop dat je nog veel meer van dit soort avonturen mag beleven, en dat er geen ongelukken zullen gebeuren.
tot het volgende bericht Gr Erik Kl

marcel en sandra

Hoi Marc,

We vinden het echt superleuk om je hier te volgen! zo te zien heb je aardig wat nieuwe indrukken gekregen en al veel gezien. Marcel ziet af en toe zelfs bekende dingen op je foto's! zijn benieuwd naar je verhalen die nog komen gaan! Ik stuur je na het concours nog wel een linkje voor de foto's van het concours en als het lukt een filmpje van het optreden!

Greetzz Marcel en Sandra

robert

hoi marc
hoe is het? volgens mij wel goed als ik je foto''s zie,
en verhalen lees!
heb jij het wel naar je zin! nog veel plezier
groeten robert en bea.

robert

he marc trouwens ik mis je zaterdag wel!

Tonny Poorthuis

hallo Marc,

Hoe gaat die daar in canada? Ben je inmiddels al aangekomen op je definitieve adres of ben je nog bezig met school? Wel interessante verhalen hoor, vooral van die tank waar dan de uitlaat vanaf valt en van die indianen die geheel voor zichzelf zorgen met allerlei zaken die ze in de natuur vinden.
Wij vonden ook de foto,s mooi. Die mountain-bike tocht leek me fantastisch om te doen en om een keer st.patricks day mee te maken lijkt me ook gaaf. Ook fijn dat je klasgenoten hebt waar je allerlei zaken mee kunt ondernemen. Hier is verder ook alles oke. We zijn druk met de verbouwing, wat nog niet echt wil vlotten.

groeten van ons uit Losser

Tonny,Sadiye,Daphne en Sophie

tonnie, rolf en wilna

Hoi Marc, bevalt het boerderijleven je goed? Van oma hoorde ik al dat je goed aangekomen was en inmiddels met het werk begonnen bent...... Hier in Losser barst het voorjaar los.
We blijven je op afstand volgen! groeten van de jongens, Wilna