Bear hunting and.................!!
Ja ik leef nog!!
Na een lange tijd niks van me horen te laten heb ik hier weer een update! Zoals de meesten van jullie wel gehoord hebben heb ik dus in het ziekenhuis gelegen, helemaal kats uitgedroogd en hoge koorts. En wat ook heel fijn was dat er één of ander beest in mijn buik zat wat nogal vervelend was. Maarja dat is allemaal weer over en heb daarna dan ook weer veel meegemaakt. Nu ik dit verhaal aan het schrijven ben ik WEER ziek, maar heb nu brongites of zoiets! Allemaal erg fijn. Maja op naar het verhaal;
Op 1 mei kwam hier een nieuwe jongen vanuit Duitsland, dit was een jongen met een gebruiksaanwijzing:P maar uiteindelijk was het toch nog wel een best jong! Het eerste weekend van mei zou ik samen met een berenjager mee gaan beren jagen. In de maand mei mogen ze hier jagen op beren. Maar de eerste twee weken van mei lag er nog een halfe meter sneeuw in de bossen dus konden we geen aas voor de beren plaatsen zodat ze naar de plek komen waar we ze willen hebben.
Aan het eind van de twee week hebben we aas geplaatst, yes eindelijk was het dan zover. De zaterdag er op zijn we dus naar het bos gegaan om in een boomhut te gaan zitten voor 6 uur lang.
Voor we het bos inliepen moest Jerry (de jager) eerst ge geweren laden, Jerry zelf had een ‘'muscleloader'' geen idee was het precies is maar het was een krachtig wapen! Ik zelf mocht de shotgun meenemen voor het geval dat! Dus alleen het bos inlopen en in de boomhut klimmen was opzich al een avontuur, de spanning die je voelt. Één keer veilig aangekomen in de boomhut was het stil zitten en afwachten voor misschien een uur of 6 uur voor een beer. You never know!
De eerste keer hadden we direct geluk, na een uur kwam er een beer aanlopen, ze ziet en hoort de beer niet eerder dan dat hij bij het aas is aangekomen. Het zijn net spoken, je hoort wat en je kijkt en er is niks. 2 min later is hij er in één keer, heel apart. Maar super mooi en spannend! Je zit in de boomhut en bent 20 meter van een beer verwijderd, daarvoor ben ik naar Canada gekomen!!
We hebben een paar mooie foto's genomen en filmpjes gemaakt. We hebben geen beer geschoten omdat de beer te klein was voor de jager, ik vond hem groot genoeg!
In het derde weekend van mei hebben we zondags alle kalveren en koeien gebrandmerkt. Dit was weer een heel ander karwei. S'morgens zijn we vroeg begonnen om de kalveren van de koeien te sorteren, mooi werk! Hierna hebben we eerst alle koeien de injecties gegeven en daarna hebben we de kalveren gebrandmerkt. Twee mensen in de ‘'gang'' om het kalf naar voren te drijven zodat het in de kantelmachine ging zodat wij het konden kantelen zodat het op de zij lag zodat het stil lag en zo gebrandmerkt kon worden. Toen deze dag achter de rug was kregen we een best wel grote karbonade! Check de foto!!
In de tussentijd moesten we ook nog soms werken:P We hebben dan ook een nieuw hekwerk geplaats van ik schat 130 meter. Helemaal gebouwd van boomstammen, was best mooi werk en zwaar. Het was als het ware de sportschool alleen je hoefd dan niet te betalen. Ook hebben we geholpen bij de geboorte van nieuwe kalfen en hebben we schapen en lammen gevangen om ze de injecties te geven en de lammen kregen een oornummer, raar woord!?!
Sylvia heeft hier dus ook een bed and breakfast, er komen hier dus allerlei mensen soms best interresant maar soms ook niet:P één van de gasten kwam uit Californie, ze is een helderziende of zoiets. Ze was hier samen met iemand van de politie om een vermist koppel weer te vinden. Dit was best interresant, de verhalen wat ze allemaal zeiden en wat ze gevonden hadden, niet te geloven. Ze zei dingen die ze noooooit kon weten!! Maja ik kan hier wel drie pagina's over schrijven, maar dat doen we natuurlijk niet:P in één woord ONGELOOFELIJK!!
Ook komen hier bijna elke week twee ‘'jagers'' hier noemen ze zichzelf ‘'trappers'', Ze werken hier vlakbij in een grote mijn om bevers en mollen te verwijderen uit de mijn. Ze doen dit met vallen en ook schieten ze s'avonds bevers dood als ze uit de holen komen. We hebben dus ook samen met de trappers geschoten, gewoon oefenen. Schieten op een zelfgemaakt kartonbord met circels.
Er is hier dus altijd wel iets te doen, eigenlijk niet veel anders dan thuis:D
Maja naast het werk zijn we twee weken geleden ook naar een farm geweest met 6000 koeien, de koeien worden op deze farm vetgemest tot een bepaald gewicht en gaan dan op transport naar de slager. Er werken in totaal 7 mensen op de farm. 3 op kantoor en 4 in het veld. Als het goed is kan ik één deze weken helpen met het inzaaien of bewerken van het land. Twee van de 4 mensen in het veld zijn vrienden van Sylvia, dat komt dan even goed uit:D Heb ook een paar mooie foto's gemaakt van machine en natuurlijk de 6000 koeien. Ze hebben verschillende vakken waar de koeien in zitten. In elk vak zitten gemiddeld 300 koeien. Heb ook verschillende foto's van het materiaal gemaakt, dikke trekkers!! John Deere natuurlijk:D
Maja ik ben hier nog ongeveer twee maanden dus ik denk dat ik nog 1 of 2 keer een update geef hoe ik het hier heb. Okay?!?
Tot het volgende verhaal........
Hey Marc,
Spannend verhaal hoor over die beer, (geloof er niks van)....maar klinkt goed!
Je vermaakt je daar dus wel, en niet weer ziek worden he! Groetjes uit Lonneker
Ha Marc,
Klinkt heel interessant. Je maakt inderdaad erg veel leuke dingen mee. We zitten uit t ekijken naar je volgende avontuur. Heel veel plezier!
Gr. J&M
Hoi Marc gelukkig ben je weer in orde. Spannende avonturen heb je weer hoor en wat een prachtige foto's. Veel plezier nog van ons alle vier. Groetjes.
nou, ik weet niet uit welk boek je de verhalen overschrijft maar het is een erg goed boek!!!
ben blij dat je weer beter bent!!!?? voor zover je dat ooit nog wordt hahaha.
supers man en geniet zoveel je kunt!!!!
groeten uit Denekamp
Hey Puntje,
het heeft idd even geduurd voor er een nieuw verhaal uit Canada kwam, maar het wachten is meer dan beloond!! Wat een prachtige story, man! Je maakt in die korte tijd onmeunig veul mee! En wat een mooie foto's! Zelfs in Losser maak je niet zoveel mee. En dat wil wat zeggen. Heel veel plezier in Canada en we zien uit naar een nieuwe aflevering uit het "Dagboek van een Lossernaar in den vreemde".
Hoi Marc,
Eindelijk zit er weer leven in de `brouwerij`. Gelukkig maar.
Mooi om je verhalen weer te lezen en te merken dat het goed gaat.
Je hebt heel wat spannende momenten beleefd.
Geniet er nog even van. Voor je het weet zit de periode er weer op.
Groetjes van ons allen uit Glanerbrug.
Ha Marc, blij dat het weer beter met je gaat, het was inderdaad wel lang stil aan de overkant.
Dat je nu last hebt van bronchitus is niet zo vreemd, zou ik ook krijgen met zulke karbonades op het bord.
Het is hier eigenlijk ook wel rustig, bij de drumband hebben we nu eindelijks weer een beetje het ritme, en dan bedoel ik het repetitiebezoek, te pakken. Het is een paar keer voorgekomen dat het na half 10 pas druk begon te worden op de repetitieavond.
Kan elke keer genieten van de verhalen en de foto's die je met ons deelt. weet zeker dat je nog veel meer foto's hebt en zou ze graag zien als je weer terug bent. Kunnen we mooi een keer gaan BBQ en de foto,s bekijken, allleen de karbo's zijn hier wel wat kleiner.
Marc, doet het henig an en geniet ervan.
Hoi Marc
O wat ben je ziek geweest Marc,gelukkig is het nu voorbij,was je erg moe? dan ben je ook heel vatbaar, goed op jezelf passen.
Wat een verhaal zeg en mooie foto's, soms griezelig,wat durf jij zeg,was niets voor mij, ook niet toen ik nog wat jonger was.
heel veel hartelijke groeten van mij.
Ans Brunink.
aan de foto's te zien heb je het goed naar je zin.
niet weer ziek worden!
en over ca. 1,5 maand hopen we je weer te zien (met een klein stukje berenvel)
groetjes opa en oma
Heeeee marc, lang niet gesproken! Maar aan alle verhalen te zien heb je het daar echt super! Beetje jammer van het ziek worden, maar gelukkig is dat weer over, wel even schrikken hoor! Gaat snel de tijd, nog anderhalf maand en dan kom je hier alweer, m
Mijn verhaal was nog niet af foutje :p.
Maar dan mag je hier weer aan wennen, nou ja der is vast niet heel veel veranderd ;). Marc, ik wens je nog een hele mooie tijd, en geniet er vooral van!!
Groetjes manon
Hooi Marc!!
Hoe gaat het??
Leuk in Canada?
Sorry dat ik kon niet schrijve Messege zo lang tijt!
Praat je Engels in Canada??
Wanneer komt je terug naar NL??
Nu ben ik een student van universiteit .
School is heel leuk maar ook moeilijk!
Oh, mark!!!
Nu ga ik naar school met de auto!!
Ik kan auto rijden!haha
Maar soms Ik mis fietsen haha?(^o^)?
Kun je begripen mijn Nederlands ??
Succes!!!
Aoi Takamiyagi /punte